Tel: +90 538 828 5564

Hoşgeldiniz, Sayın Ziyaretçi

Icon İstek ve sorunlarınız için lütfen bizimle irtibata geçiniz.
+90 538 828 5564

Tacikistan

Bilgilendirme;
  • Sitemizdeki icerikler tamamen bilgilendirme amacli olup, icerikler belli periyodlarda guncellenmektedir.
  • Elcilikler tarafindan gerekli goruldugu taktirde ekstra evrak istenebilmektedir.
  • Lutfen daha detayli bilgi almak icin bizimle irtibata geciniz.

Evrak Bilgileri

Tacikistan'a seyahatinizin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport.

Önemli Notlar

 29 Mayıs 2009 tarihinde Duşanbe'de imzalanan ''Türkiye Cumhuriyeti ile Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti arasında Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri için vizenin karşılıklı olarak kaldırılmasına dair Anlaşmanın onaylanması; Dışişleri Bakanlığı'nın 09/09/2009 tarihli ve HUMŞ-1206 sayılı yazısı üzerine,5682 sayılı Pasaport Kanununun 10 uncu ve 31/05/1963 tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3. maddelerine göre, Bakanlar Kurulu'nca 11/1/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.


 Karşılıklılık ilkesi gereğince, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 1 aya kadar olan süre için Dushanbe Havaalanında vize verilmesi Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından karara bağlanmıştır.


 Diplomatik pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Tacikistan vizesi gerekmiyor. Diplomatik pasaport bu şahıslara Tacikistan'da 3 aylık bir süre ile kalmalarına olanak sağlıyor.